Strategiböcker om stud poker

Så blir du en vinnare i stud poker

Vill du bli en vinnare i stud poker och få alla hemliga tips och trix? Gå in här och läs om de böcker som har alla hemligheterna.

Spelet

Stud poker, eller stötpoker, är en pokervariant som passar de flesta spelare. Nedan har vi samlat lite information om vilka olika böcker det finns om man vill fördjupa sig i ämnet och bli en bättre stötpokerspelare.

Publikationerna inom ämnet varierar i omgång och ämnesområde, men de flesta är kortare skrifter som snabbt går genom hur man bör göra för att kunna fullfölja en strategi eller hur man bör hantera motspelare och händer.

Spelet finns i många olika varianter, med fem eller sju kort. I korthet handlar det om att man inte har gemensamma kort, utan bara korten på hand. I de olika varianterna förekommer lite olika spelordning, och även olika händer.

Bra böcker att läsa för dig som vill bli en vinnare

Böckerna som finns på ämnet riktar sig i vissa fall till nybörjare och i andra fall till den absoluta världseliten. Vi har valt att koncentrera oss på de skrifter som riktar sig till nybörjare och spelare med viss vana, dock inte proffsen. De flesta av böckerna behandlar sjustötspoker eftersom det är en av de absolut vanligaste stud-varianterna, både professionellt och privat. Nedan följer tips på böcker som rekommenderas att läsas.

How To Beat Low Limit 7 Card Stud Poker

av Paul Kammen

En bok för nybörjaren inom 7-korts stud. Här introduceras de olika händerna bit för bit, med beskrivningar av hur man bör och inte bör satsa. Paul Kammen är en erfaren pokerspelare som ger ett tydligt resonemang kring spelet och riskerna.

Basics of Winning Caribbean Stud Poker

av J Edward Allen

En bok som täcker ämnena Carribean Stud och Let it ride och hur man spelar smartast. Båda spelen som berörs i boken är snabba och lättillgängliga varianter som passar nybörjaren.

Beginners Guide to Seven Card Stud High-Low Poker

av Dewey Barton

Lär dig sjukorts-stöt från grunden.

High-Low Split Poker - 7 Card Stud H/L & Omaha H/L

av Ray Zee

En bok som behandlar Omaha Hi-Lo och sjustöt Hi-Lo. Den riktar sig i grund och botten till mer avancerade spelare, men även till nybörjaren. Bra läsning för den som vill ta sig in i ämnet, speciellt Omaha-stöt.

Championship 7-Stud

Av Linda Johnson, Tom McEvoy och Max Stern

Detta är en bok som är skriven av internationella pokerspelare som bokstavligt talat tjänat storkovan på spelet och kan det utan och innan. Med kunskapen från denna skrift (lägg till en skopa sunt förnuft samt en hel del is i magen) kan man komma långt i poker. Spelet gås igenom uppifrån och ner, inifrån och ut, man diskuterar strategier, vinstmaximering och allt annat man kan tänka sig.

A Poker Player's Guide to Mixed Games

Av Ken Lo

Detta är en bok som inte bara handlar om stötpoker, utan också om många andra former av spelet. Egentligen borde den inte kvala in på denna lista, men är så bra att vi smyger med den ändå. Här har vi en näst intill komplett guide till pokerspelandet, för såväl den absoluta nybörjaren som en spelare som har erfarenhet av något eller några olika pokerspel. En måsteläsning för en sann pokerentusiast.