Den idélösa kocken

Ibland känns det som att det jobbigaste man ska göra i vardagen är att bestämma vad man ska laga till middag. Oftast har man brist på fantasi till det vilket bidrar till att det då bara blir någon enklare maträtt som man alltid slänger ihop. Men det skulle ju vara kul att då och då kunna hitta på något nytt att laga i köket.

Nätet fullkomligen kokar över av recept, men mitt problem där är att det oftast är väldigt komplicerade recept, samt att man inte alltid har alla ingredienser hemma.

Däremot vill jag inte såga samtliga receptsajter på nätet, utan det finns en hel del guldkorn också. När jag ska bestämma vad jag ska äta så brukar jag först fundera på om jag vill äta pasta, ris eller potatis, samt om jag vill äta kött, fisk eller kyckling. Sedan brukar jag utifrån detta försöka söka och/eller bestämma vad jag vill ha för maträtt. Men när kreativiteten inte når längre än så så använder jag mig av de olika sajter som fungerar likadant som mitt tankesätt. Man väljer en grundingrediens och sedan slumpas en massa olika recept fram på skärmen. Du kan till och med lägga till fler ingredienser för att specificera ditt recept och till och med slippa gå och handla för att laga rätten. Perfekt för den idélösa kocken!