Strategiböcker om poker

Det kanske mest kända casinospelet är utan tvekan poker. Numera finns det många varianter av pokerspel och många väljer att specialisera sig på en viss sådan, exempelvis Texas Hold'em. Även om du har spelat många turneringar och vunnit fina vinster så går det alltid att bli bättre. Ett sätt för att bli bättre är att verkligen studera strategi. Det kan du göra genom att läsa någon av de många pokerböcker som publicerats.

De bästa böckerna om poker

Här nedan listar vi de böcker som vi varmt rekommenderar för alla som vill lära sig mer om poker. Böckerna är relativt enkla att få tag på – du kan enkelt beställa dem online. Känner du någon som är intresserad av att bli bättre på poker så är det också perfekt för att ge bort som present.

- Pokerhandboken, Dan Glimne

Det här är en av få böcker som finns tillgängliga på svenska. Den är skriven av Dan Glimne som till vardags skriver om poker på Aftonbladet. Definitivt en läsvärd introduktion till poker.

- Pokerteori, David Sklansky

Satsa på den här boken för att få en bredare kunskap om spelet. Här djupdyker David Sklansky ned i diverse teorier och begrepp för spelet. Du får lära dig om psykologi, bluffar, höjningar, odds och spelteori. Omistlig för alla som är seriösa i sitt spelande och det bästa är att den översatts till svenska. Den svenska varianten kan dock vara svår att få tag på så testa läsa den på engelska om du inte lyckas hitta översättningen.

- Vinnarstrategier för Texas Hold´em, Olle Sundin och Martin Östman

Det är en bok fylld med strategier som är alla viktiga att veta, för att utvecklas som pokerspelare. Framförallt får du lära dig hur du undviker de allra vanligaste misstagen som både nybörjare och mer erfarna spelare gör. Både Olle Sundin och Martin Östman är professionella pokerspelare och har deltagit i bland annat World Series of Poker och European Poker Tour.

-Hold´em poker för avancerade spelare, David Sklansky och Mason Malmuth

Den här boken är perfekt för dig som spelat poker förut, men som vill utvecklas ytterligare. Den går in på bluffar, hur man ögr med de första två korten, hur man spelar med par samt spelar med en skräphand samt hu man spelar short-handed. Allt detta är bra att veta för dig som vill ta ditt spel till nästa nivå.

Med dessa pokerböcker i bokhyllan kommer du snart bli en bättre pokerstrateg.