Stora vinster i Sverige

Trots att Sverige ibland kallas för lilla landet lagom så finns det gott om storvinster som betalats ut i vårt långa land. Det är föga överraskande att de flesta av de stora vinsterna kommer från spel på hästar och lotto. Men exakt hur stora är egentligen de allra största vinsterna som har betalats ut i Sverige?

V75 - Anonym spelare

Den 27 februari 2010 vann en anonym spelare den allra största V75-vinsten genom tiderna. Den anonyme spelaren vann nämligen hela 67 312 633 kronor och visade sin uppskattning genom att bjuda kusken som vann det viktigaste loppet på en två-veckors solsemester.

Drömvinsten - anonym spelare

En anonym spelare satsade 100 kronor på lotto den 20 april 2013. Han lämnade in raden 3, 7, 12, 25, 26, 29, 32. Senare samma dag visade det sig att den anonyme spelaren hade vunnit hela 237 697 528 kronor. Då spelaren inte använde ett spelkort och istället förlitade sig helt på kvittot så tog det ett tag innan man fick reda på vem vinnaren var. Tänk vilken press att få reda på att man äger en liten papperslapp värd 237 miljoner kronor.

Eurojackpot - anonym spelare

Den 10 april 2015 vann en lycklig vinnare i Borås hela 30 815 831 kronor på Eurojackpot.

Vart kommer de flesta vinnarna ifrån

Det är knappast en stor överraskning att de flesta vinnarna kommer från Stockholm då det är det mest befolkade området i Sverige. Det är dock förvånande att Göteborg inte är med på listan över de platser i Sverige som flest vinnare kommer ifrån då det är en av de största städerna i Sverige. Det är faktiskt inte en enda person från Göteborg med på listan över de 25 högsta vinsterna i Sverige medans 9 av de 25 var bosatta i Stockholm.

Hur vinner man de största vinsterna

De allra största vinsterna som har vunnits kommer från att vinna på lotto. Du kan visserligen kamma hem ett par miljoner genom att spela på hästar och annat. Men prispotten på de större lottospelen är ofta uppe i flera miljarder kronor. Så vilka av alla lottospel är det som ger dig allra mest pengar om du skulle vinna?

På det amerikanska lottospelet Powerball kan man vinna flera miljarder kronor om man prickar rätt. Du kan dessutom spela Powerball på nätet vilket betyder att även vi svenskar har chansen att vinna. Den största Powerball-vinsten genom tiderna var 1,6 miljarder dollar som är hela 147 198 400 00 kronor, det går alltså att vinna mer pengar än man kan spendera på en livstid om man har tur och vinner jackpotten på Powerball.