Pokerspelare som blivit författare

Det är många som idag kan titulera sig professionella pokerspelare. Poker har med andra ord blivit deras jobb och enda inkomst. Många kan tyckas tro att det är turen som har lett dem dit men det stämmer inte alls. Poker är idag sedd som en sport där träning och mängder av turneringar ligger bakom framgång och succé. Professionella pokerspelare kan inte bara tjäna pengar på själva spelandet, många av dem har också gett ut egna böcker.

De skriver förstås om poker. Allt eftersom pokerns popularitet har vuxit har också efterfrågan på bra strategiböcker ökat. Alla vill lära sig hur de blir bra nog för att bli proffs. Nedan följer några exempel på pokerspelare som gett ut läsvärda böcker.

David Sklansky

Har skrivit ett flertal böcker och anses vara en av de främsta pokerteoretikerna. Hans bok Pokerteori är värd att läsa och ger dig en bra grund att stå på när du spelar.

David Glimne

Glimne är en duktig svensk spelare som författat den mest populära boken om poker i Sverige. Han har skrivit Pokerhandboken, som är en bra bok för dig som vill lära dig mer om poker.

Andy Bellin

Andy Bellin är egentligen utbildad fysiker men hans intresse för poker tog överhanden och han kunde efter ett tag bli proffs. Hans kunskaper inom matematik och fysik har hjälpt honom på vägen till att bli en duktig spelare. Han har dessutom gett ut en bok som heter Poker Nation och där får man läsa om spelet och viktiga strategier.

Anthony Holden

Denna engelskman har intressanta synpunkter på poker och hur man kan bli vinnare. Det handlar inte om att vinna flera gånger utan det handlar istället om hur man lyckas få hela vinsten och fokusera på det. Anthony har själv en framgångsrik karriär som pokerspelare.

Per Stolt

Svensk storstjärna som har sadlat om till författare med sin bok Bli en vinnare på poker - Texas Hold’em. Han fokuserar på turneringar och ger därmed viktiga tips och råd om hur din hand ska se ut samt hjälper dig förstå hur du bör reagera i olika situationer.